Wushu klub "Laohu" Novi Sad je osnovan 2009 god. od strane Ivana Peršaja, predsednika i glavnog trenera kluba, u cilju dalje popularizacije drevnih kineskih borilačkih veština, koja je intenzivirana osnivanjem Wushu kluba "Yong Ming" 2001 godine.
 
logo 
 
U klubu postoje dve sekcije.
 
  • Tai či (太极拳 - tai đi ćuen) sekcija
    Tai či je drevna kineska borilačka veština koja je pored samoodbrambenog aspekta danas veoma popularna i kao metod za očuvanje i poboljšanje zdravstvenog stanja, odnosno kao jedan veoma kvalitetan vid rekreacije za sve uzraste i oba pola. U klubu se vežba Čen stil tai či-a (陈氏太极拳), koji je najstarija istorijski poznata forma tai či-a. Na osnovama čen stila su nastali i ostali, danas poznati, stilovi tai či-a. Čen forme svojim povremenim promenama ritma (jin/jang) i iznenadnim eksplozivnim udarcima su, pored svoje zdravstvene koristi i borilačke primene, izuzetno lepe za vežbanje ali i za gledanje.
  • Kung fu sekcija
    Kung fu sekcija je više okrenuta samoodbrambenom aspektu i u okviru nje se trenira stil Nan ćuen (南拳 „južna pesnica“). Polaznici ove sekcije su uglavnom mlađeg uzrasta (do 30 godina), koji imaju želju da poprave svoju kondiciju, steknu dodatno samopouzdanje i nauče da se odbrane. Tradicionalne forme sa elementima zasnovanim na pokretima životinja (tigar, ždral) daju dodatnu motivaciju za vežbanje kung fu-a. 
Kratak pregled programa u okviru obe sekcije prikazan je u narednoj tabeli.
 

 Kung Fu

Tai Či

Sanda (散打)

- osnovni stavovi, kretanje, udarci rukama i nogama

Qinna (擒拿, Ćin Na) 

- poluge i pritisci, cilj savladati protivnika bez udarca

Nanquan (南拳, Nan Ćuen)

- “južna pesnica”, obuhvata forme i tehnike južnokineskih stilova; oponaša pokrete tigra, ždrala i zmije;

 Početni stepen

Qigong

Chen stil - namotavanje svile

Chen stil - 18 forma

Chen stil - Lao jia yi lu (prva stara forma)

Srednji stepen

Chen stil - Lao jia er lu (druga stara forma)

Chen stil - Dao (sablja)

Viši stepen

Chen stil - xin jia (prva i druga nova forma), oružje

 Tui Shou (gurajuće ruke)