Image

Majstor Siniša Ivanji -rođen 07.08.1954g. u Novom Sadu, Srbija.

Počeo da se bavi borilačkim veštinama sa osam godina trenirajući džudo u klubu "Partizan" u Novom Sadu, a jedan kratak period provodi vežbajući karate i aikido.

Početkom 70-tih počinje proučavanje i treniranje kineskih borilačkih veština. Imao je nekoliko učitelja među kojim su i Leung Ting, William Cheung, Su Yang Ming, Zhang Ming, Tai Ming Wong i Santosa Muliono.

1975-te je položio za majstorsko zvanje (Shi fu), a 1977-me otvara prvi Kung Fu klub u bivšoj Jugoslaviji, pod nazivom “Kung Fu Wu Shu Club Novi Sad”.

1980-te organizuje prvi Kung Fu turnir na kome su učestvovali klubovi iz Beograda i Zagreba, a tokom narednih nekoliko godina organizuje još mnogo turnira sa učesnicima iz zemlje i inostranstva. U ovom periodu klub menja naziv u "Kung fu klub Vojvodina", a zatim i u "Wu Shu škola Vojvodina".

 

majstor ivanji i majstor persaj - stap
Majstor Siniša Ivanji i Majstor Ivan Peršaj
 

Od 1985-te pa do 1999-te, na njegov poziv, mnogi poznati majstori kineskih borilačkih veština su posetili Novi Sad, među kojima su bili i William Cheung, Leung Ting, Santosa Muliono...

1995-te, uz podršku nekoliko klubova iz Vojvodine i Srbije osniva Kung Fu Savez Vojvodine, a 1997-me kao trener reprezentacije Saveza postiže zapažene rezultate sa ekipom, na takmičenju u Argos, Grčka, osvajanjem prvog mesta i nekoliko medalja.

majstor ivanji i majstor persaj - grcka 

1998-me postaje doživotni član američke asocijacije za borilačke veštine (USMAA). Dve godine kasnije sa reprezentacijom Saveza u Karlsruhe, Nemačka, postiže rezultate slične onim na takmičenju u Grčkoj.

2002-ge objavljuje knjigu "Istina o Kung Fu-u", a naradne godine sa grupom svojih učenika učestvuje na Otvorenom Kung Fu prvenstvu u Hamburgu, Nemačka. Iste godine učestvuje na festivalu borilačkih veština u Crnoj Gori gde predstavlja svoj stil - Hu Shen Fa Kung Fu.

2004-te je po preporuci O-Sensei Phillip J. Porter, legende američkog džuda, uključen u kuću slavnih američke asocijacije za borilačke veštine i u njen odbor. Iste godine na međunarodnom trening kampu St. Louis, Missouri, dodeljena mu je licenca od strane "USMAA Law Enforcement Division".

O-Sensei Porter i Majstor Ivanji 

2006-te dobija 10 stepen od strane Nemačke međunarodne asocijacije za bodilačke veštine i licencu telohranitelja od Nemačke službe za obezbeđenja. Dobija međunarodno priznanje za svoj stil "Hu shen fa kung fu", čiju prezentaciju izvodi 2007-me u Crnoj Gori na četvrtom festivalu borilačkih veština.

 Sinisa_Ivanji_Svetski_Festival_Borilackih_Vestina