Iskoristite priliku i potpuno besplatno vežbajte tai či!
Od 03.07. pa do 01.09. Wushu klub Laohu iz Novog Sada organizuje besplatne treninge tai či-a.
Treninzi će se održavati u Limanskom parku u Novom Sadu, ponedeljkom i sredom od 19 do 20č.
Treninzi su besplatni i otvoreni za sve zainteresovane koji žele da vežbaju ovu drevnu kinesku veštinu ili eventualno pogledaju trening i dobiju dodatne informacije.
 
Tai či (太极拳 - tai đi ćuen)  je drevna kineska borilačka veština koja je pored samoodbrambenog aspekta danas veoma popularna i kao metod za očuvanje i poboljšanje zdravstvenog stanja, odnosno kao jedan veoma kvalitetan vid rekreacije za sve uzraste i oba pola.
Toj vrsti popularnosti je posebno doprineo specifičan načina treninga (insistira se prvo na sporijim pokretima dok se ne uspostavi dobra koordinacija pokreta i opuštenost kod izvođenja), kao i znanja kineske tradicionalne medicine koja su korišćena prilikom kreiranja tai či-a.
U klubu se vežba Čen stil tai či-a (陈氏太极拳), koji je najstarija istorijski poznata forma tai či-a. Na osnovama čen stila su nastali i ostali, danas poznati, stilovi tai či-a. Čen forme svojim povremenim promenama ritma (jin/jang) i iznenadnim eksplozivnim udarcima su, pored svoje zdravstvene koristi i borilačke primene, izuzetno lepe za vežbanje ali i za gledanje.
 
Pored tai či sekcije, u okviru Wushu kluba Laohu postoji i kung fu sekcija koja je više okrenuta samoodbrabenom aspektu i u okviru koje se trenira stil Nan ćuen („južna pesnica“). Polaznici ove sekcije su uglavnom mlađeg uzrasta (do 30 godina) koji imaju želju da poprave svoju kondiciju, steknu dodatno samopouzdanje i nauče da se odbrane.
Redovni treninzi za obe grupe se nastavljaju u septembru.