srzh-CNen

Povodom Međunarodnog dana fizičke aktivnosti članovi tai či sekcije Wushu kluba Laohu vežbali u Limanskom parku u Novom Sadu uz direktno uključenje u Jutarnji program RTV Vojvodine.

 

 

 

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) je na dan 10. maja 2002. godine pokrenula globalnu inicijativu za obeležavanje međunarodnog dana fizičke aktivnosti sa ciljem podizanja svesti celokupne svetske javnosti o značaji u važnosti redovne fizičke aktivnosti u očuvanju i unapređenju dobrog zdravlja i blagostanja. Cilj je da se na taj dan ohrabre i podstaknu članovi mnogih zajednica na zajedničku fizičku aktivnost, na organizovanje i osmišljavanje brojnih akcija koje će promovisati “kretanje” kao važan put do dobrog zdravlja.

Tai či kao borilačka veština zasnovana je na znanjima kineske tradicionalne medicine postala je veoma popularna i kao put do dobrog zdravlja. Otvorena za sve uzraste i za oba pola tai či predstavlja jedan od veoma dobrih načina u ostvarivanju ove inicijative Svetske zdravstvene organizacije, da se kroz redovnu fizičku aktivnost dođe do boljeg zdravlja i kvalitetnijeg života.